dijous, 28 d’octubre de 2010

Una heroïna republicana

Quina història representa aquesta imatge? Què més saps d'aquest personatge? Quines altres dones romanes són considerades heroïnes?
Qui la va pintar, a quina època i quin és el títol d'aquesta pintura?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

És la imatge d'Orfeu al davant de Plutó i Proserpina. Gravat de Virgil Solis per Les Metamorfosis de Ovidi, Llibre X, 11-52.
Una altra heroïna és Clèlia, que en llatí es diu Cloelia.
Clèlia va ser una de les més reconegudes heroïnes de Roma durant la república.Porsena era el cap del seu exèrcit estruc, veia que la població moria de gana, va fer una "tregua" a l'enemic i a canvi ell entregaria cent verges romanes. Quan Porsena va aceptar el tracte i es disposa a donar-li les cent verges romanes, una d'elles, Clèlia es va escapar i va trevessar el riu Tíber nadant. Quan es van donar conte, Porsena va capturar a Clèlia, però aquest no li va fer mal, i, segons uns escrits, van arribar a casar-se. Porsena admirava la seva velentia i amor per la seva pàtria. A més, va alliberar a la resta de les presoneres.

Fàtima Murillo Gómez
4t A

Anònim ha dit...

Aquesta pintura representa a Clelia quan va creuar el riu Tíber nadant.
La llegenda diu que Poserna, el rei etrusc, volia conquerir Roma durant la república. Roma, veien que moririen de fam si no podien sortir a buscar menjar, va proposar una tregua: això a canvi de donar 10 verges romanes a Poserna. Aquest va acceptar i quan se les estava emportant presoneres i va retirar els seus exèrcits, Clelia va creuar nadant el riu Tíber i va tornar a Roma.
Poserna es va enfadar i va dir que se l'entreguessin. Roma ho va fer. El rey etrusc se la va emportar al seu palau i va liberar a les altres presoneres. Hi ha gent que diu que es va casar amb ella.






Beatriz
4t A