dijous, 28 d’octubre de 2010

Una deessa de tardor


Qui és aquesta deessa? Per què està relacionada amb la tardor?
Què més en saps? Age, segur que ho saps.

I bona castanyada!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

ES la dassa de la terra.

Anònim ha dit...

esta relacionada amb la tardor perque eldeu del ifern li va secrestar la filla, pero al final d'una discusió es van tindre que compartir la custodia.

Rodrigo Alonso

maryflora9 ha dit...

Es la Proserpina, que va ser raptada per el deu pluto ( Hades ), que la va porta al inframont cubegut per el Tartar.

4rt ESO

Anònim ha dit...

Es diu Prosèrpina. Era filla de Ceres i Júpiter. Es l'esposa d'en Plutó, que ell és el senyor del món dels morts, també conegut con Hades.
Plutó va reptar a Prosèrpina perque fos la seva dona i estant allà amb ell, Prosèpina va menjar i com que allà estava prohibit menjar, ella es tenia que quedar i, com que la mare d'ella, és a dir, Ceres no volia, van fer un tracte en que en la tardor i l'hivern Prosèpina estaria amb Plutó i a la primavera i a l'estiu estaria amb Ceres.
Així, Ceres ,que era la deesa de l'agricultura, les collites i la fecunditat, quan era tardor i ivern estava molt trista i no feia crèixer res, el paisatge era molt trist... i a l'estiu que era quan Prosèrpina estava amb ella, Ceres feia crèxer i el paisatge era molt alegre.
Fàtima Murillo Gómez
4t A

alma ha dit...

Esta relacionada amb la tardor perquè Plutó o Hares en grec va secrestar la seva filla i cuan aquesta estava a l'infern es va menjar una magrana i Plutó la va castigar perquè a l'infern era prohibit menjar, la va castigar deixant-la per tota la vida alla, però la seva mare va arribar a un acord amb Plutó hi es que:
La meitat de l'any la noia la tenia Plutó, és a dir, la tardor i l'hivern i l'altre meitat de l'any se la quedava la seva mare, és a dir, la primavera i l'estiu, per això la tardor i l'hivern són temporades molt tristes per ella, perque no te la seva filla al costat i la primavera i l'estiu són temporades alegres perquè té la seva filla al seu costat.

ALMA CRUZ GODOY 4t B