dimecres, 15 d’abril de 2009

Book Space


BOOK SPACE és un projecte de l'artista islandesa Elín Hansdóttir que consisteix en 2000 llibres en blanc (recordeu d'on ve etimològicament el mot àlbum?), de 200 pàgines cadascun, instal·lats en biblioteques públiques d'arreu del món. Els llibres es poden deixar en préstec durant una setmana i els usuaris en poden fer l'ús que desitgin. Els llibres viatjaran a diferents biblioteques de diversos països els propers 15 o 20 anys, i crearan un arxiu i una mena de modern relat en procés.

Nosaltres en tenim un fins divendres (en aquests moments, ja volta entre els companys). Demaneu-lo, i escriviu-hi o dibuixeu-hi alguna cosa!

Si és en llatí o en grec, molt millor!
Convertiu les llengües clàssiques en llengües d'actualitat!

3 comentaris:

Aitor ha dit...

Album prové de l'adjectiu "albus, a, um" que vol dir blanc... no?

Valete

VALLIS VERA ha dit...

És veritat? Però sabries dir per què apliquem aquest adjectiu "blanc" a les nostres col·leccions de fotos, postals, segells, etc.? I des de quan té aquest significat?

Una pregunta per a tu, Aitor, i també per a tots els altres.

Saluete!

Aitor ha dit...

Apliquem aquest adjectiu a les nostres col·leccions perquè fins que no les omplim de fotos, postals, segells, etc. romanen blanques...

Els romans utilitzaven una superficie blanca situada davant del capitoli per escriure decisions de jutges, etc. Era la "veu política" oferida públicament en un fons blanc... doncs rebia aquest nom.

Més tard, s'ha reprès aquest terme per a designar els "llibres en blanc" (un llibre que recull firmes alienes i diverses és un album amicorum. Vès quina cosa).

Millor explicat a:

http://etimologias.dechile.net/?a.lbum

http://www.elcastellano.org/palabra.php?q=album

Valete