dijous, 12 de febrer de 2009

Charles Darwin, in memoriam (Cau 6)

Avui fa 200 anys que va néixer Charles Darwin (12 de febrer del 1809), el naturalista anglès més famós, per haver explicat l'evolució de les espècies a partir de la selecció natural. Les seves teories estan resumides en la seva obra més famosa, L'origen de les espècies (publicada fa 150 anys).

Des del nostre blog, i aprofitant la celebració de l'Any Darwin, que també commemorem a l'institut, li retem el nostre particular homenatge, dedicant-li un dels nostres enigmes o caus.

CAU 6:
El segon any que Darwin estudiava medicina,
va pertànyer a una societat naturalista
batejada amb un nom clàssic. Quina pista!
Ja no et puc dir res més. Digues a quina.

2 comentaris:

Laura (1r BAT) ha dit...

En el segundo año en esa casa de estudios, Darwin se unió a la Sociedad Pliniana, un grupo de estudiantes de historia natural cuyos debates derivaron hacia el materialismo radical-lo material precede al pensamiento, así podría definirse esa forma del pensamiento.

El nom de la societat ‘’Pliniana’’ ve donat per Cayo Plinio Cecilio Segundo, conegut com a Plini el Vell, qui va ser un escriptor llatí, científic, naturalista i militar romà. Va néixer a Comum (actual Como) a Itàlia a l’any 23 d.C i va morir a Estabia, coneguda actualment com Castellammare di Stabia, el 24 d’ agost de l’any 79.

:D

VALLIS VERA ha dit...

Salue, Laura. Molt bé, ho has encertat i a més has estat la primera. Plini va ser un gran naturalista romà, a qui ja vam dedicar un enigma durant el curs passat, el 14 de novembre del 2007, per commemorar el Dia de la Ciència.
Aquí us n'adjunto l'enunciat:

LA VEU DE LA SIBIL·LA (5)
Sóc un científic romà
mort per culpa d'un volcà.
En aquest fragment de sota
us parlo de com és el lleó,
molt admirat per ferotge,
i per la seva compassió.
Digueu, amics, el meu nom,
rei de la romana ciència,
i cerqueu, d'aquesta bèstia,
una llegenda bonica
en què es mostri sa clemència.

Si voleu més informació de Plini i conèixer la solució sencera de l'enigma, visiteu els posts del 14 i el 20 de novembre de 2007.

Valete!