dilluns, 24 de novembre de 2008

Venus a la forja de Vulcà (solució 3)

El títol d'aquest article és també el nom de la pintura original, en la qual es basava l'últim cau de la Pítia. L'autor és Bartholomeus Spranger (Anvers, 1546 - Praga, 1611), un pintor, dibuixant i gravador manierista flamenc.

Els déus que hi apareixen són Venus, Vulcà i Cupido. Els canvis que es produeixen en la versió actualitzada respecte a l'original són:

  • Venus porta una copa a la mà (a l'original, s'agafa la capa), va tatuada, com si portés una samarreta, i amb texans (a l'original va despullada).


  • Vulcà porta calçotets, un tatuatge en el braç dret i agafa un pal de billar (a l'original va nu i té una eina de ferrer a les mans).


  • Cupido té un ioió a la mà i no té ales (a l'original sembla aguantar una maneta o eina de farja i va amb les seves ales).


  • La taula és de billar (a l'original és una taula de treball amb un casc i eines al damunt) i la part superior de la dreta és buida (a l'original, sembla penjar una malla).

En les dues obres, la paret de l'esquerra està decorada amb una imatge que recorda el lloc on se situa l'escena: ferrers treballant a la farga (de Vulcà, és clar).

La Sílvia Pérez, de 2n, és la justa guanyadora d'aquest Cau: comproveu la seva bona resposta al post anterior. I si veieu algun canvi que no hem consignat, envieu el vostre comentari.

I continueu participant, que és el més important!