dimecres, 26 de març de 2008

... i un de nou, i arribem a 25!

LA VEU DE LA MIRIAM (25)
Sabries dir qui és aquest personatge famós, a través de la frase : Veni, vidi , vici ?
Explica algun fet relacionat amb ell.

4 comentaris:

Olga ha dit...

És Juli Cèsar. Quan van decidir tornar a Roma des de Galia (on ja hi tenia enemics i s'anaven a enfrontar), a l'hora de creuar el riu va dir: Alea iacta est (la sort ha estat llançada).

Anònim ha dit...

El pesonatge de la fotografia és Juli Cèsar.

Cèsar fou el sobrenom donat a un ancestre de Juli Cèsar i volia dir "cabell llarg". El primer a portar el nom fou Sext Juli Cèsar, pretor el 208 aC, membre de la família però sense una relació establerta amb altres membres. Fou des llavors un cognom familiar. El 44 aC quan Juli Cèsar fou assassinat el seu nebot Octavi que havia estat adoptat va adquirir el nom de Gaius Juli Cèsar i simplement el nom de Cèsar li va aportar algunes legions que volien combatre com a "homes de Cèsar".Laura Fernández

Iris Ponsi ha dit...

El personatge que va dir aquestes paraules "veni, vidi, vinci" va ser Juli Cèsar.
Va nèixer el 13 de juliol de 100 aC i el 15 de març de 44 aC (a Roma).
Cèsar va ser un general i polític romà que va crear els fonaments del futur sistema imperial romà al final de la República.

L'any 44 aC, un grup de senadors, entre ells Gai Cassi, Bucilià i Marc Juni Brutus, van conspirar per assassinar-lo. El 15 de març del 44 aC, quan Cèsar va entrar al Senat, el grup el va assassinar, es diu que Cèsar abans de morir va dir el següent a Brutus:
"tu,quoque,fili mi"

nORA. ha dit...

La veu de la Miriam:
És Juli Cesar(Caius Iulius Caesar)
Va crear els fonaments del futur sistema imperial romà al final de la República.

Nora Ferrer.