dimecres, 21 de novembre de 2007

Troians d'avui


LA VEU DE LA SIBIL·LA (6)
En informàtica, què és un "troià"?
i aquest nom, per quin motiu l'obté?


En literatura, un títol semblant
J.J. Benítez posa al seu conjunt
de novel·les famoses.
Saps quin és i el seu perquè?

2 comentaris:

silvia* ha dit...

Troià Programa informàtic que sembla ser útil però que realment provoca danys.

De la mateixa manera que el cavall de Troya mitològic semblava ser un regal però contenia soldats grecs que van dominar la ciutat de Troya, els troians d'avui en dia són programes informàtics que semblen ser programari útil però que posen en perill la seguretat i provoquen molts danys. Un troià recent va aparèixer com un missatge de correu electrònic que inclou arxius|arxivaments adjunts que aparentaven|fingien ser actualitzacions de seguretat de Microsoft, però que van resultar ser virus que intentaven deshabilitar el programari antivirus i de servidor de seguretat.


"Caballo de Toya"de Juan José Benítez.

S'anomena així perquè és el nom d'una operació secreta de les Forces Aèries dels Estats Units que el 1973 va situar dos astronautes l'any 30 de la nostra era. Un viatge al passat, a la Palestina de Jesús de Nazaret, l'objectiu del qual era conèixer de primera mà la vida, obra i pensament del Fill de l'Home. Els protagonistes d'aquest salt són Eliseo, pilot que durant els "salts" al passat roman gairebé tot el temps en el mòdul espacial que es va instal·lar a la Muntanya Olivote, i Jasón -el Major-, que es convertirà des de llavors en testimoni directe de la vida, Passió, Mort, Resurrecció i "ascensió" del Galileo. El diari de les memòries d'aquest últim van acabar a les mans de l'autor que traça el perfil més humà, complet i rigorós del rabí.

Els vuit volums reuneixen 4378 pàgines sobre la vida de Jesús de Nazaret. No hi ha una obra tan extensa al món. Les fonts informatives consultades per J.J. Benítez n'ascendeixen 14.000: arqueològiques, botàniques, físiques, socials, religioses, etc. Més de 1.200 notes de peu de pàgina, amb més de 3.000 dades informatives de tota índole sobre l'època de Jesús. Per a l'elaboració d'aquests vuit llibres, J.J. Benítez ha dedicat 21 anys, amb un total de 15 viatges a Israel, Jordània, Egipte i els Estats Units. Els sectors més conservadors de l'Església Catòlica han condemnat els Cavall de Troya com "obra satànica", però fins i tot el moment ha arribat a més de 20 milions de lectors (més de quatre milions d'exemplars venuts).

neus brugué ha dit...

Se denomina troyano (o caballo de Troya, traducción fiel del inglés Trojan horse aunque no tan utilizada) a un programa malicioso capaz de alojarse en computadoras y permitir el acceso a usuarios externos, a través de una red local o de Internet, con el fin de recabar información o controlar remotamente a la máquina anfitriona. Suele ser un programa alojado dentro de una aplicación, una imagen, un archivo de música u otro elemento de apariencia inocente, que se instala en el sistema al ejecutar el archivo que lo contiene. Una vez instalado parece realizar una función útil (aunque cierto tipo de troyanos permanecen ocultos y por tal motivo los antivirus o anti troyanos no los eliminan) pero internamente realiza otras tareas de las que el usuario no es consciente, de igual forma que el Caballo de Troya que los griegos regalaron a los troyanos.
J.J.Benitez ha escrito 9 libros de ficción o verídicos (aun falta el noveno por escribir) llamados “Caballo de Troya” donde se narra las aventuras de dos militares norteamericanos (conocidos en la serie por los alias de Jasón -personaje principal- y Eliseo) que realizan varios viajes en el tiempo para presenciar y recoger información histórica sobre la vida de Jesús de Nazaret.
Se llama asi porque en 1973 las Fuerzas Aéreas Norteamericanas, después de varios años de preparación, ejecutaron en pleno corazón de Israel uno de sus proyectos más secretos, que fue bautizado como "Operación Caballo de Troya". Un militar de aviación norteamericano retirado y a punto de morir proporciona a J.J. Benítez © documentación real acerca de este proyecto secreto en el cual dos astronautas viajaron a través del tiempo hasta el año 30 de nuestra era, tomando contacto directo con Jesucristo y descubriendo como se desarrolló realmente la historia sagrada.